O nas

Ideja o zbirki slikanic Timi odkriva se je rodila nekega jesenskega večera, ko sta se Tjaša in Špela ob skodelici čaja zopet pogovarjali o knjigah. Tjaša je svojima sinovoma ravno začela predstavljati svet otroške literature, Špelina knjižna zbirka pa je že vsebovala na stotine otroških knjig in slikanic. Ure in ure sta jih pregledovali, brali in se vedno bolj navduševali nad idejo, da napišeta svojo otroško knjigo. Tjaša je že takrat veliko pisala, si izmišljevala zgodbice za otroke in jih pridno pošiljala najbližjim, zato se je novega izziva zelo veselila. Strinjali sta se, da knjiga ne sme biti samo zabavna in zanimiva, ampak mora vsebovati izobraževalno noto.
Nastala je ideja o dečku, ki med odkrivanjem Slovenije doživi ogromno prikupnih in smešnih prigod. Želeli sta, da Timijev svet vselej zavit v nekaj čarobnega, kar naredi njegovo zgodbo še bolj zanimivo.
Kmalu sta ugotovili, da v eni slikanici ne bo mogoče zajeti vsega, kar želita predstaviti otrokom, zato sta se odločili, da jih bosta izdali več. V vsaki boste s Timijem spoznali del Slovenije in se ob njegovih dogodivščinah neizmirno zabavali.
Prva knjiga je bila že napisana, a še vedno nista našli ustreznega ilustratorja. Želeli sta sodelovati s kreativno osebo, ki ima specifičen način ilustriranja in se zaveda pomembnosti projekta. Skoraj sta že obupali, ko sta na internetu zagledali ilustracije Simone Kokelj. V trenutku sta se zaljubili vanje. Simona je bila pripravljena na sodelovanje in nastala je prva slikanica z naslovom Zimske radosti.

TJAŠA KLEMBAS – avtorica

Ko ne odkriva svet s Timijem, Tjaša večino časa nameni družini in službi. Je tekstopiska, ki skrbi za marketinške in strokovne vsebine svojih strank. Sprostitev ji predstavlja igranje z dvojčkoma, smučanje, potovanja in branje. Veseli se, da bo ljudem kmalu predstavila novo slikanico iz zbirke Timi odkriva.

ŠPELA LOKAR ALIJESKI

Špela je mama, žena, velika ljubiteljica knjig, uspešna podjetnica in zelo pomemben del ekipe. Razveseljuje nas z inovativnimi idejami, lepo skrbi za Izvirno založbo in nam vliva dobro voljo. Navdih najde v naravi, branju, potovanjih in preživljanju časa s svojimi najbližjimi.

SIMONA KOKELJ – ilustratorka

Simona brezmejno uživa v domišliji otrok, sončni svetlobi, naravi… ustvarjanju na vseh nivojih. Kljub svoji družini in drugačnega poklica, rada odide v slikarski, pravljični in barvit svet, poln realističnih slik, ljubkih ilustracij in različnih ročnih izdelkov. Nepogrešljiv del njenih slik so barve, barve in še malo barv…