Predstavitev knjig

Timi odkriva je zbirka otroških slikanic.

Zbirka govori o navihanem dečku, ki otroke popelje na domišljijski izlet poučnih, a nadvse zabavnih pustolovščin po kotičkih Slovenije.

Družbo mu delajo mlajša sestrica Lučka in njegovi prijatelji. Skupaj se zabavajo, raziskujejo in tudi marsikaj ušpičijo. V njihovi družbi ni nikoli dolgčas, saj imajo veliko skrivnosti, odhajajo na posebne misije, se učijo novih zabavnih stvari in se soočajo s strahovi, ki jih vsak otrok zelo dobro pozna.

Timi je zelo poseben fantek, saj ga na njegovi poti vselej spremlja nekaj čarobnega, kar daje zgodbi čudovit pravljičen pridih.

Na notranji platnici vsake slikanice vas čaka posebno presenečenje.

Slikanice iz zbirke Timi odkriva priporoča Zavod Republike Slovenije za šolstvo.

Zimske radosti

V prvi slikanici Timi predstavi svojo družino in skupaj se odpravijo na nepozabne počitnice v Zgornjesavsko dolino. Odšteva minute do trenutka, ko se bo sankal, smučal v Kranjski Gori, občudoval skakalnice v Planici in užival v vseh zabavnih stvareh, ki jih ta del Slovenije ponuja.

Kmalu pa spozna, da počitnice ne bodo takšne, kot je načrtoval. Čakajo ga nepričakovana srečanja, zanimive ovire, nerodni trenutki in čarobna doživetja.

Nepozabna morska doživetja

Juhu, počitnice so tu! Timi je že komaj čakal, da bo prispel na slovensko obalo in skočil v morje. Vedel je, da bodo se bo imel fantastično, vendar si ni mislil, da bo doživel toliko razburljivih dogodivščin in presenečenj. Postal je mornar, solinar in celo super junak! Odpravil se je na zanimivo misijo, sklenil novo prijateljstvo, dodobra spoznal obalna mesta in se naučil nekaj ZELO pomembnega.

Prvič: V šoli, pri okulistu

V knjigi Prvič imajo naši junaki težave, s katerimi se sooča mnogo otrok. Na zabaven, igriv, a hkrati poučen način jim pokažejo, da niso sami in da nimajo razloga za skrb.

V šoli

Timi gre končno v šolo! Tega se zelo veseli, dokler ga Strašna Staša ne prestraši! Misleč, da je šola grozna ustanova, kjer vsak dan garajo in jedo brstični ohrovt, se s povešenimi ustnicami odpravi v šolo. Tam ga čaka presenečenje in dragocena lekcija, ki si jo bo zapomnil za celo življenje.

Pri okulistu

Timi, Mihec in Lana se odpravijo v kino. Lana ugotovi, da Mihec slabo vidi in laže. Zatoži ga mamici, ki Mihca naslednji dan pelje k okulistu. Mihec je jezen na Lano in zaskrbljen, da bo z očali videti kot Teta Ester. Ko postane del društva Očalarjev ugotovi, da so bile skrbi odveč.

Timmy Discovers – The Joys Of Winter

Timmy and his family couldn’t wait to start their holidays in Kranjska Gora. As soon as they got there, Timmy threw himself in the snow. He couldn’t wait to ski, ice-skate and enjoy many other winter activities. However, things didn’t go according to his plans. Luckily something magical happened and his holidays became even better. He also experienced his first love and discovered the most interesting things about Upper Sava Valley.
This extremely cute, yet educational book about Kranjska Gora contains a special letter that will help children become real explorers.