Živijo!

Pozdravljeni v mojem kotičku! Tukaj vam nikoli ne bo dolgčas. Redno bom objavljal fotografije, ilustracije, prigode, uganke, pobarvanke in razne igrice. Povedal vam bom, kje lahko najdete najbolj zabavne kotičke za otroke. Vabim vas, da me obiščete vsak dan!

timidruzina

Moje ime je Timotej, a me skoraj vsi kličejo Timi.  Timotej sem samo takrat, ko naredim kakšno traparijo. Kadar me starši pokličejo: “Timoteeeeej!” vem, da me čaka dolg pogovor. Očka mi reče Tim, kadar mi razlaga kaj pomembnega.  Sosedov Mihec pa mi pogosto reče Timči, ker me zelo rad jezi. Najbrž ste ugotovili, da nisva ravno najboljša prijatelja.

Z mamico, očkom in sestrico živimo v zgornjem nadstropju hiše številka 5. Mami je ime Mojca. Ima dolge svetle lase in rjave oči. Veliko kolesari, igra tenis, slika, fotografira in bere. Skupaj pogosto ustvarjamo izdelke iz papirja, gline in lesa. Po poklicu je knjižničarka. Zelo rad grem k njej v službo. Na otroškem oddelku si izberem velik kup knjig, jih odnesem v čistalnico in listam. Rad imam slikanice o živalih in letalih, najraje pa stripe, kjer nastopajo super junaki. Tudi doma imamo ogromno knjig. Vsak večer nama mamica ali očka prebereta pravljico. Očku je ime Rok in je električar. Obvlada vse športe. Velikokrat greva na dvorišče, kjer igrava nogomet ali košarko. Naredi najboljše palačinke na svetu. Zelo rad ga opazujem pri peki, saj palačinke meče visooookoooo v zrak. Včasih mu kakšna pristane na glavi ali pa se prilepi na strop. Takrat se z Lučko tako močno smejiva, da me boli trebušček.

Lučka je moja sestrica. Stara je 2 leti in je zelo zabavna. Izumila je svoj lasten jezik. Je mešanica slovenskih besed in tistih, ki si jih sama izmislila. Nikoli ne reče risanka, vedno rinkasa. Besedo helikopter je spremenila v hopec, knjiga pa je zanjo nigica. Mami pravi, da to počne zato, ker je še majhna. Vsak dan se igra s kockami, punčkami in avtomobilčki. Najbolj je vesela, ko nas obiščeta teta in njen pes Bruno. Z Brunom se valjata po tleh, objemata in igrata. Tako kot jaz, ima tudi ona zelo rada živali, še zlasti pse, medvede in lenivce.

Babi Iva živi v spodnjem nadstropju. Veliko časa preživimo v njeni družbi. Pripoveduje nam zgodbe o svojem otroštvu, potovanjih in ljudeh, ki jih je spoznala. Njene stare fotografije bi lahko gledal ure in ure. Je odlična pevka in Lučka jo rada oponaša. Namesto mikrofona uporabi kuhalnico, namesto odra pa kar pručko. Potem se tako dere, da jo najbrž slišijo tudi Marsovci. Babi se ji smeji in pravi, da bo z vajo postala odlična pevka.

Zelo dobro pozna Slovenijo, saj je veliko potovala. Pogosto nam svetuje, kaj naj si ogledamo. Letos smo se odpravili  na veliko izletov in na zimske počitnice v Zgornjesavsko dolino.  Imel sem se odlično, saj sem raziskoval Kranjsko Goro, smučal, se družil z Lano in doživel nekaj tako neverjetnega, da še danes ne morem verjeti. Če vas zanima kaj, preberite mojo knjigico Zimske radosti. Obljubim, da ne boste razočarani!

Zelo rad raziskujem Slovenijo, spoznavam nove ljudi in odkrivam skrite kotičke. V slikanicah Timi odkriva boste spoznali celo Slovenijo in se ob mojih dogodivščinah, lumparijah in raziskovanju zelo zabavali. Samo z vami pa bom delil tudi eno VELIKO skrivnost. Komaj čakam!

Vabim vas, da  kmalu spet obiščete Timijev kotiček!

 

Lep pozdrav,

 

vaš Timi